Välviljans tragedi


Blodet i Sjödins ådror frös till is. Han såg verkligen en svartklädd människa. Med ett riktigt vapen.
Längre kom Sjödin inte innan vapnet i den mörka personens hand hostade till två gånger. Så tätt att det var svårt att åtskilja skotten. Båda projektilerna slog rakt in i bröstet och Sjödins tidigare så starka ben blev som nykokt spagetti. De vek sig under honom samtidigt som överkroppen ryckte till i spasmer av projektilernas anslag. Han dråsade kraftlös bakåt. Ögonen tittade tomt upp mot natthimlen, men kunde inte längre blinka bort de snökristaller som landat på hornhinnorna.
Alla i plutonen hörde det. Soldaterna tittade på varandra och därefter mot Conny. De var uppskrämda och villrådiga. Detta var en situation de aldrig varit i närheten av. Nästan obegriplig.
Var det verkligen riktiga skott de hört? Skarpa skott? Dödande skott?
”Helvete”, tänkte Conny innan hans professionella hjärna började arbeta.

Det är nyår 1979 – 1980. Sovjetunionen invaderar överraskande det fattiga grannlandet Afghanistan. Man har redan övat sina styrkor genom att brutalt slå ner ett uppror i staden Herat. Inför invasionen lurar de ryska ledarna hela världen. Under en täckmantel av nedrustning i Europa genomförs den största truppsammandragningen sedan andra världskriget.

För löjtnant Conny Hillblaster och hans beredskapspluton på Smålands regemente bryts vardagslunken dramatiskt. De blir indragna i ett militärpolitiskt spel på liv och död i de svenska skogarna. Tillgång till svensk teknologi är hett eftertraktad och måste till varje pris förhindras av olika parter i konflikten.

”En glädje att läsa. Han har lyckas väva in storpolitik med bra faktabas och göra trovärdiga slutsatser”, generalmajor Karl Engelbrektsson.

“Många svenskar kommer känna igen sig. De som gjort lumpen eller utlandstjänst. Författaren har detaljkunskap och har vävt in världshändelser som krävt noggrann research”, Silver Fox

Rek.pris: 49 kr (e-bok), 179 kr (papper)

Ljudboken uppläst av Magnus Tyrgrim


  • Antal sidor: 352
  • Format (b x h): 135 x 210 mm
  • ISBN: 978-91-7819-327-1 (papper)
  • Bandtyp: Häftad
  • Utgivningsdatum: 2019-10-18
  • Format: E-bok, Ljudbok, Papper

Beställ direkt

Om du beställer direkt från oss så trycks boken speciellt för dig och det sparar på miljö och energi och dessutom tjänar vi lite mer pengar än om du köper boken i handeln.
Boken trycks inom fem arbetsdagar och skickas sedan med post direkt till dig. E-böcker kan du ladda ner direkt.

Liknande titlar