Fallet med krucifixet, Ask & Embla

On november 12, 2021, Posted by , In Katalog, By ,,, , With No Comments

Privatdetektiven Embla och hennes man, polismästare Ask, tar sig an problem, brott och mysterier i staden Fabelborg med omnejd.

När Emblas gamla skolkamrat, prästen Pälle, söker upp henne och Ask på polisstationen berättar han att hans dotter blivit kattnappad. Skurken har meddelat att hon endast återfås om Pälle lämnar ifrån sig församlingens värdefulla krucifix. Kattnapparen har signerat sina meddelanden med X men snart visar det sig att en gammal välkänd skurk ligger bakom.

När Embla själv blir fängslad i en gravkammare krävs det extraordinära insatser av Ask & Embla för att fånga skurkarna.

En illustrerad detektivberättelse för barn från 9 år. Mjukbandet är illustrerat med svartvita bilder medan hårdbandet har bilder i fyrfärg.

”Huvudpersonerna är djur av olika raser, klädda i människokläder, och illustrationerna gör berättelsen ännu mera intressant. Embla är verkligen en vass detektiv och gör det nästan för spännande för de övriga i fallet med Krucifixet … en spännande detektivberättelse med finurlig lek med ord, påhittade figurer och fina illustrationer. En bok jag varmt rekommenderar”

@carinas_lasdagbok

”En riktigt bra och spännande bok med fina bilder. Barn och ungdomar behöver fler böcker av denna sort. Historien är bra och lagom spännande för åldersgruppen.”

Pia Widlunds blogg

”Jag har läst denna för mina treor och har enbart fått positiv respons. Många tyckte den var spännande. Att den var bra och cool. De gillade att den inte var riktigt som andra barnböcker och jag håller med. Den var annorlunda än mycket annat man läst. Det är svårt att sätta fingret på precis vad som var annorlunda, men kanske att den kändes lite tuffare på något sätt, lite mer på riktigt utan att för den sakens skull bli för läskig. Sedan var det många som uppmärksammade illustrationerna och tyckte det var snygga bilder. Jag får nog säga att boken gav ett speciellt och annorlunda intryck från början just för sitt utseende. Den liknade inget man sett tidigare. Riktigt snygga bilder inuti.”

@laslusenilinsen

Rek.pris: 139 kr (häftat mjukband), 249 kr (Inbunden), 79 kr (e-bok)


  • Författare: Mats Ingelborn
  • Illustratör: Afra Amin Orony
  • Antal sidor: 113
  • Format (b x h): 135 x 210 mm
  • ISBN (mjukband): 978-91-89225-49-7
  • ISBN (hårdband): 978-91-89225-48-0
  • ISBN (e-bok): 978-91-89225-50-3
  • Utgivningsdatum: 2021-11-19
  • Format: E-bok, tryckt mjukband, tryckt hårdband
Comments are closed.