Kvinnogatan


Angela von Pahlen har slutat skolan i ett privat läroverk i Stockholm och ska skickas i väg till hushållsskolan Prästkragen, där hon ska lära sig kvinnosysslor som man bör kunna i det kommande vuxenlivet. Under sin vistelse på hushållsskolan lär Angela känna Stanny Landborg och de kommer snabbt nära varandra.
Efter en tid bestämmer hon sig för att åka och hälsa på Petra, som flyttat tillbaka till Eka herrgård medan Angela går på hushållsskolan. När hon kommer tillbaka till Eka börjar hon fundera på om hon ska hoppa av hushållsskolan. 

* * *

Fröknarna von Pahlen är en romansvit i sju delar skriven av Agnes von Krusenstjerna. Böckerna utkom mellan åren 1930 och 1935. Romansvitens två huvudfigurer heter Petra och Angela von Pahlen, och genom de sju böckerna får vi följa dessa två kvinnor och fler medlemmar ur släkten von Pahlen och även andra människor som har anknytning till dem. Romansviten ledde med sina öppna sexuella skildringar till Krusenstjernafejden. Böckerna har även filmatiserats av Mai Zetterling och fick titeln Älskande par med premiär 1964.

Språklig bearbetning av Magnus Tyrgrim

Uppläst av Magnus Tyrgrim


  • ISBN: 978-91-89225-52-7 (ljudbok)
  • Utgivningsdatum: 2021-11-18
  • Längd: 7 tim 0 min
  • Format: Ljudbok

Liknande titlar