Lagens korta arm, Andrée Warg – Del 3

On februari 15, 2019, Posted by , In Katalog, By ,,, , With No Comments

Han gick fram till en stor tavla som satt bredvid fönstret som vette ut mot vattnet, granskade den noga, förde fingrarna över dess gyllene ram och sa: “Den här är vacker, och värdefull, en Alexander Roslin ser jag, men om det finns något här som verkligen är värt att stjäla är det utsikten.” Han flyttade blicken ut genom fönstret där stormen nu bedarrat och sjöviken låg insvept i snö.
Detta sanna uttalande fick de andra att skratta gott och instämde med en skål.
“Jag är ingen tjuv”, förklarade Warg med ett leende och såg på Crona. “Lyssna med din kollega, bankiren Ingman, jag hjälpte honom att återfå både förlorade brev och värdepapper förra året.”

Andrée Warg lever sina dagar i ett Stockholm som går från 1800-tal till 1900-tal. Det finns en allmän förväntan om det nya århundradet, men Warg är mer intresserad av att tillskansa sig förmögenheter där det går. Många av brotten i staden är råa men Warg är en gentleman och hans raffinerade metoder ger honom både förmögenheter och framgång men även respekt – och med jämna mellanrum löser han brott i bara farten.

I Lagens korta arm har Warg kommit tillbaka till Sverige efter sina äventyr i Amerika, han har blivit ett välkänt namn – på gott och ont. Sveriges rikaste man, börsmäklaren Nils Crona, bjuder in till en helg på Wiks slott, utanför Uppsala. Warg ser sin chans att komma nära en ofantlig förmögenhet, men hans berömmelse begränsar möjligheterna och när han får höra att den amerikanske Pinkerton-detektiven Dougherty också är inbjuden blir han tvungen att agera snabbt. En mördad grevinna, ett brustet hjärta hos en vacker ung kvinna och en stulen pärla för Warg från slott till koja.

“Hög dramatik och spänning”

“Även denna gång mycket underhållande. Det är verkligen väldigt roligt skrivet”

“Sekelskiftesstämningen är genuint genomförd”

Rek.pris: 29 kr (e-bok)

Ljudboken inläst av Magnus Tyrgrim


  • ISBN: 978-91-7819-151-2 (ebok)
  • Utgivningsdatum: 2019-05-31
  • Format: Ljudbok och e-bok
Comments are closed.