Vi har manusstopp och kan inte ta emot för tillfället

Vill du bli utgiven?

Yabot letar efter författare som vill jobba långsiktigt med sitt författarskap och vill investera i sin utgivning men ändå få fullt stöd från förlaget.

Författaren investerar i sin bok genom ett utgivningspaket (se nedan) som täcker de huvudsakliga kostnaderna för själva utgivningsprocessen. Investeringen i utgivningspaketet återbetalas till författaren i form av royalty i takt med försäljningen.

Vi vill att din berättelse blir framgångsrik.

Yabot satsar på kommersiellt gångbara manus och därför tar vi bara in manus för bedömning som är lästa av en lektör och och väl genomgångna och författaren. Skicka in ditt manus.

Vårt erbjudande till dig

Vi ger ut skönlitteratur och facklitteratur på de media som är populärast i Sverige – ljudbok, e-bok och på papper som print-on-demand. Om en titel blir populär gör vi även en tryckt originalutgåva.

När vi antagit en titel tar vår projektledare/redaktör över och säkerställer texten och berättelsen, sätter inlaga för e-bok och tryck, tar fram ett omslag där vi samarbetar med designers från hela världen för att ge din titel en så bra image som möjligt. Vi hittar en professionell uppläsare för ljudboken och producerar den.

Tillsammans med dig förbereder vi en marknadsplan som innefattar vad författaren och förlaget ska göra. Vi skriver pressrelease, säljbrev och författarpresentation som vi skickar till aktuella mediekanaler, såsom tidningar, bloggrecensenter, radio och TV.

Våra säljare har löpande kontakt med alla större återförsäljare och säljer in alla våra titlar, planerar kampanjer och exponering i återförsäljarnas nyhetsbrev.
Vi tilldelar ISBN-nummer och registrerar titeln i Bokinfo så att den kan köpas på Bokus, Adlibris, CD-on mfl. Vi skickar recensionsexemplar till BTJ (Bibliotekstjänst) och pliktexemplar till biblioteken.

Vi marknadsför givetvis din titel på hemsidan, Facebook, Instagram och i våra nyhetsbrev. Om du vill ordna en releasefest (ja, att ge ut en bok ska firas) är vi givetvis med och hjälper till.

Vi har två varianter av avtal. Det ena är traditionellt där författaren får en mindre procent av royalty och Yabot står större del av risken. Den andra är modernare och där får författaren en majoritet av royaltyn och står för initiala kostnader (ca. 1 kr / ord + moms).

Vi tror på frihet!

Oavsett vilket avtal du väljer är du aldrig bunden till oss. Du kan närsomhelst (ett år efter att titeln publicerats) välja att ta din titel till ett annat förlag.