Drakens tid


Conan barbaren

“Min herre, det smärtar mig att säga, och jag skulle helst slippa, men friheten i Aquilonia har kommit till sitt slut. Kanske har friheten för hela världen kommit till sitt slut … Tidsålder följer på tidsålder och nu går vi in i en tid av skräck och slaveri. Drakens tid, precis som det var för länge sedan.”
“Vad menar du?” undrade Conan.
Prästen Hadrathus satte sig ner på en stol och vilade sina armbågar mot låren. Han stirrade ner i golvet.
“Det är inte enbart upproriska baroner i Aquilonia och trupperna från Nemedia ni har emot er, ers majestät. Det är trolldom – vidrig svart trolldom från världens bistra gryning. En vidrig skepnad har rest sig ur det förgångnas skuggor och ingen kan stå emot den.”

Conan, kung av Aquilonia, förlorar under märkliga omständigheter sin krona och tron. Aquilonia tas över av hans fiender. I ett försök att återta tronen tvingas han ut på en resa som tar honom över berg och hav, ner i mörka gångar och i strid med monster, vampyrer och människor.

Robert E Howard började i slutet av 1920-talet blanda fantasy, skräck och mytologi med action, romans, svärdsstrider och magi – det som senare kom att bli fantasy-genren sword and sorcery. Howard skrev totalt cirka tjugo berättelser om Conan. Drakens tid är den enda som är en roman.

Första gången som Drakens tid (Originaltitel: The Hour of the Dragon) publicerades var 1935-1936 och det är trettio år sedan den senast gavs ut på svenska.

5 av 5. Drakens tid är fortfarande en underhållande berättelse som visar varför Howard var en av de främsta inom ”sword and sorcery”. Ett måste!

BTJ-häftet nr 13, 2020

Mer av sådana här böcker på svenska

Thomas på Storytel

En av Robert E Howards bästa böcker. Det händer mer i den här än i hela Sagan om drakens återkomst-serien på 20 böcker

Daniel på Storytel

Rek.pris: 49 kr (e-bok), 179 kr (papper)

Ljudboken uppläst av Magnus Tyrgrim. på vissa plattformar finns två versioner av ljudboken. Den ena är traditionell och den andra är dramatiserad med bakgrundsmusik och ljudeffekter.

Karta över det västra halvklotet under den Hyboriska tidsåldern (cc by-sa 2.5)

  • Författare: Robert E Howard
  • Antal sidor: 253
  • Format (b x h): 135 x 210 mm
  • ISBN: 978-91-7773-985-2 (papper)
  • Bandtyp: Häftad storpocket
  • Utgivningsdatum: 2020-03-27
  • Format: E-bok, Ljudbok, Papper

Beställ direkt

Om du beställer direkt från oss så trycks boken speciellt för dig och det sparar på miljö och energi och dessutom tjänar vi lite mer pengar än om du köper boken i handeln.
Boken trycks inom fem arbetsdagar och skickas sedan med post direkt till dig. E-böcker kan du ladda ner direkt.

Liknande titlar