Vikarierande vingud


Efter över 3 000 år i exil har de antika gudarna återtagit jorden. Allfadern Zeus har intagit det som tidigare var Empire State Building. Pallas Athenas tempel har inhysts i biblioteket på 42:a gatan.
William Forrester är en enkel tjänare hos Athena, visdomens gudinnan, och lärare i världshistoria. Han lever ett regelrätt och troende liv enligt gudarnas önskan. Men när en kvinnlig student, en tillbedjare av Venus, kastar sig över honom tvekar han bara en kort stund. Han hämtas därefter in av tempelvakter, myrmindoner, och får ett erbjudande som det är svårt att tacka nej till. Sakta men säkert börjar Forrester se världen med nya ögon – den kanske inte riktigt är så som den verkar.

Vikarierande vingud är ett sci-fi-fanasty-äventyr med mäktiga gudar, deras hängivna tillbedjare och om hur en vanlig ung man, Forrester, avslöjar det mysterium som omsluter de dödliga – och så lite sex på det.

Skrivet av Randall Garrett (1927 – 1987), en Amerikansk författare som i huvudsak skrev science fiction och fantasy. Denna berättelse skrev han 1959 i samarbete med Laurence M. Janifer (1933 – 2002). För första gången i svensk översättning, gjord av Mats Ingelborn.

”Ett roligt äventyr med en intressant handling, kantad med romantik”

“Trevlig och… rolig!” Maria, GoodReads

“Det här var riktigt kul” Carol, GoodReads

Ljudboken är uppläst av Johanna Malm.

Rek.pris: 29 kr (e-bok), 129 kr (papper)


  • Antal sidor: 207 st
  • Vikt: 173 gram
  • Format (b x h): 110 x 178 mm
  • ISBN: 978-91-7773-824-4 (pocket)
  • Utgivningsdatum: 2019-01-25
  • Format: Ljudbok, e-bok och pocket

Beställ direkt

Om du beställer direkt från oss så trycks boken speciellt för dig och det sparar på miljö och energi och dessutom tjänar vi lite mer pengar än om du köper boken i handeln.
Boken trycks inom fem arbetsdagar och skickas sedan med post direkt till dig. E-böcker kan du ladda ner direkt.

Liknande titlar