Mord i pingst (kommande)


Med Mord i Pingst tar Loulou Forsell oss med på en sista resa i 1950-talets Stockholm. Hon kastar oss in i en värld av hemligheter, religiös fanatism och passion, berättat med lättsam sarkasm och humor.

Här möter vi Mikael Reger, en konstnär som precis har tagit avstånd från sitt destruktiva leverne och söker efter en ny väg i livet. Genom en slump finner han sig själv i Saronförsamlingen, en pingstkyrka styrd av en karismatisk föreståndare och präglad av ovanliga relationer. När en dödsfall inträffar, som vid första anblicken verkar vara en tragisk olycka, kan Mikael inte skaka av sig känslan av att något är fel. Tillsammans med sin före detta hustru, som arbetar på kriminalpolisen, ger de sig in i en farlig utredning som hotar att riva upp gamla sår och utmana deras skakiga relation.

Med en fängslande blandning av mysterium och vardagsrealism fångar Loulou Forsell läsaren och släpper inte taget förrän den sista sidan har vänts. Mord i Pingst är en spänningsfylld och gripande deckare som för oss tillbaka till en tid då moraliska gränser och religiösa fanatiker samsades i en farlig dans. Med sin unika stil och sina karaktärers komplexitet har Forsell skapat en berättelse som sticker ut och står emot tidens tand.

Så ta plats i spårvagnen som slingrar sig genom Stockholms gator och förbered dig på att förlora dig i denna briljanta sista akt från en författare vars verk kommer att leva vidare i litteraturhistorien.

Rek. pris: 49 kr (e-bok), 159 kr (papper)

  • Antal sidor: 239 st
  • Format (b x h): 135 x 210 mm
  • ISBN: 978-91-89225-91-6 (papper)
  • ISBN: 978-91-89225-93-0 (e-bok)
  • ISBN: 978-91-89225-92-3 (ljudbok)
  • Utgivningsdag: 2025-01-18 (planerat)
  • Media: Papper, Ljudbok och e-bok

Liknande titlar