Den blinda fläcken

On april 30, 2019, Posted by , In Katalog, By ,,,, , With No Comments

Kvinnan klamrade sig fast vid hans arm.
“Nu är det två. Nu är det två. I morse en man, nu en kvinna. Nu är det två …”
“Det har kanske inte …” Började Jerome men avbröts av att kvinnan begravde sina naglar i hans hand, hennes ögon blev ljusa och hon öppnade munnen för att släppa ut ett långsamt stilla ljud.
Jerome stelnade och så plötsligt slog en klocka. Ett slag, som från en enorm kyrkklocka, fyllde hela rummet och tog över varje tanke.
Så dog den bort, lika plötsligt som den slagit och lämnade efter sig ett ännu tommare rum.
Kvinnans grepp om hans arm lossnade och hon föll ihop bredvid honom. Jerome darrade men lyfte upp henne i sina armar. Hon tog ett sista andetag och han hörde hur hennes själ försvann bort i skuggorna med en stilla ton och orden: “Nu är det två.”

Den blinda fläcken (The blind spot) publicerades första gången som serie i en veckotidning 1921. Det är en berättelse som innefattar fantasy och science fiction men är i huvudsak en berättelse om det ockulta och hur två dimensioner flätas samman i San Francisco.

Den har kallats “The most famous fantastic novel of all time” och anses vara en klassisk berättelse inom science-fiction/fantasy.
Nu för första gången på svenska.

Den blinda fläcken är skriven av Austin Hall och Homer Eon Flint och den svenska utgåvan är översatt och bearbetad av Mats Ingelborn.

“En klassisk science fiction-berättelse, Den blinda fläcken är en plats där två dimensioner möts. Mystiken är övertygande, vetenskapen tänkvärd och karaktärerna trovärdiga. Varmt rekommenderad”, Kevin

“Jag kommer att tänka på H G Wells, det där att världen innehåller mycket som vi inte förstår”, Linda

Rek.pris: 49 kr (e-bok), 179 kr (papper)

Ljudboken uppläst av Pascal Wibe och Johanna Malm


  • Antal sidor: 278
  • Format (b x h): 135 x 210 mm
  • ISBN: 978-91-7819-005-8 (pocket)
  • Utgivningsdatum: 2019-08-30
  • Format: Ljudbok, e-bok och pocket

Beställ direkt

Om du beställer direkt från oss så trycks boken speciellt för dig och det sparar på miljö och energi och dessutom tjänar vi lite mer pengar än om du köper boken i handeln.
Boken trycks inom fem arbetsdagar och skickas sedan med post direkt till dig. E-böcker kan du ladda ner direkt.

Comments are closed.